marți, 27 septembrie 2016

Hrană sufletului

Cea mai interesantă, cea mai periculoasă,și cea mai lungă este călătoria încăutarea propriului EU. Interesantă deoarece cunoști toate rolurile pe care le ai în viață, periculoasă - deoarece nu știi pe cine vei găsi la capătul labirintului, lungă -  fiindcă această căutare durează o viață: ce de acum,cea precedentă și cea viitoare.

Problema cea mai actuală este că se pune prea mult accent pe înfățișare și prea puțin pe personalitate. 

Nu v-ați săturat de atîtea păpuși din porțelan - gata scoase din vitrine: machiaj, tatuaj, gene false, păr fals, silcon, buze siliconate,  smokey eye, shugaring etc... care defilează pe străzile orașului cu tocuri de 16 - 20 cm ieșite la cumpărături.? Dar de băieți care se plimbă în BMW, Audi, Mercedesuri cumpărate pe bătăturile din palmele părinților ce lucrează peste hotare.
Copii de bani gata care la prima pălitură a vieții se fac țăndări:
FUMATUL "E uşor să te laşi de fumat. Am făcut-o de sute de ori." MARK TWAIN
JOCURILE DE NOROC "Într-un pariu există două mari plăceri: aceea de a câştiga şi aceea de a pierde." 
ALCOOLUL"Omul inteligent este forţat să se îmbete pentru a putea petrece timp cu proştii."ERNEST HEMINGWAY
DROGURILE"Ah, înţeapă-mă de 100 de ori şi-ţi voi mulţumi de 100 de ori, Sfântă Morfină"JULES VERNE
Părinții se acuză de eșecul copiilor lor și se frămîntă între ”unde am greșit?” și ”cum aș putea corecta situația”. Dar problema nu vine de la ei ci ea se găsește în fiecare din noi. Astfel cum noi ne creăm, cum ne modelăm, cum și cu ce ne hrănim sufletul. 
Nu  cuceri printr-o bucată de metal lustruită pe 4 roți, cucerește prin conjugarea  verbelor, prin ingeniozitatea ta de bărbat,  nu prin greutatea proteinelor îndopate în tine dar prin circumvoluțiunile creierului.  

Da, ești frumoasă! Ești frumoasă pînă nu se apropie un oarecare el de tine și vede sloiurile de pudră pe față, buzele rujate în exces de limita lor,iar de la  parfumul tău mai ca i s-a făcut amar în gît. Te vede ocupată în telefon și își dă seama că singura discuție dintre voi este doar să-ți dea like-uri. 

Unde te-ai pierdut? De mică doreai să devii medic sau profesor, mai apoi actriță sau dansatoare și acum ești o păpușă de porțelan. Ți-ai pus pe față  cîteva măști de faimă, mîndrie și ipocrizie, dar ai uitat acolo într-un colț al labirintului acea fetiță mică din tine îmbrăcată în straie vechi și rupte: Personalitatea  Toți ați uitat de acel copil care s-a înfometat  de dragostea față de sine, de ambiții și perspective, de respect și egalitate față de semeni, de toată omenia.




Eu am crescut împreună cu acel copil iar acum el mă hrănește pe mine:
Personalitatea este hrana sufletului meu.







Niciun comentariu: