miercuri, 28 septembrie 2016

Filosofii despre iubire

Fiecare din noi trebuie sa traiasca 3 iubiri:
-iubirea adolescentei, cind te indragostesti spontan de zimbet, de priviri, de cuvinte, si este cea mai sincera iubire. Vorbiti ore in sir la telefon, va treziti unul pe altul cu mesaje si sunteti de nedespartit.
-a doua iubire este cea dintre limita adolescentei si inceputul maturitatii. Gasesti o persoana cu perspective de viata comune, cu idei bogate despre viitor, va atasati puternic unul de altul si traiti pasiuni intense. Va mutati impreuna incercind de a crea un viitor comin. Dar cu cit mai mult traiti impreuna cu atit mai mult iubirea devina distrugatoare: certuri, reprosuri, insulte. Va distrugeti unul pe altul iar casatoria se amina pe citiva ani inainte. Pina in momemtul cind unul din voi renunta si pleaca.
Din acest moment te maturizezi complet si iti creezi barirere cu sexul opus. Tot ce poti sa oferi este prietenie. Mereu te urmeaza gindul unei noi dezamagiri, nu mai esti in stare de o noua relatie pentru ca te simti o persoana uscata de sentimente. Imbratisind pacea si linistea, savurezi noi prietenii si noi cunostinte de care totusi te tii la distanta. Nu raspunzi la sunete, nu accepti intilniri, esti programat doar pe #FriendsZone.  La un momemt dat apare in viata ta cineva care iti trezeste anumite emotii dar nu stii cum sa le explici. Ii acorzi o atentie aparte si incetul cu incetul topeste gheata. Discutii lungi si diverse care descos framintarile fiecaruia din voi. Simti ca  ai incredere oarba in glasul lui, cu toate ca il cunosti de foarte putin timp. Simti o legatura sufleteasca, puternica si mult mai matura ca precedentele. Dar iti este frica. Te judeci pentru expresiile spuse sau nespuse, pentru ce ai vrea cu adevarat sa-i spui si ce iese defapt. Judeci circumstantele in care v-ati cunoscut si diferentele dintre voi. Esti gata sa-ti imaginezi toata viata inainte alaturi de un om la fel de rational ca tine dar Nu. Nu risc sa mai trec inca o data prin tot. A 3 dragoste este cea mai puternica pentru ca se bazeaza pe intelegere si respect. Gasesti caldura sufletului pereche. Asta o stiu doar parintii nostri. Ei sunt generatia dragostei a treia.

Niciun comentariu: